Túrainformációk

Általános túrainformáció 2017

Kísért túráknál a résztvevőket, a kerékpárokat és a csomagokat elszállítjuk a túra kiindulópontjára. Kísérőautó szállítja a csoport csomagjait szállásról szállásra és a túra végén a kísérőautó hazaszállítja a résztvevőket csomagokkal és kerékpárokkal együtt.

Egyéni túráknál a résztvevőket, a kerékpárokat és a csomagokat elszállítjuk a túra kiindulópontjára és szükség szerint a túra célállomásáról hazaszállítjuk őket. A túra szállásait és a napi túraszakaszok távolságát mindenki maga szervezi meg.

Szállások:

A túraajánlatainknál találsz szállásárakat is.

Az általunk javasolt szállások: kempingek, ifjúsági szállók, panziók vagy ***hotelek.

A kempingárak 10 – 13,- € / éjszaka/fő között mozognak. A panziós szállásnál számolj átlag min. 30,- €-val/ éjszaka/fő. A szállások árai csak irányárak, amihez még az idegenforgalmi adó pluszban hozzájön.

Az egyedi túráknál mindenki maga szervezi a szállást. Szállás szervezésben és foglalásában igény szerint és költségtérítés ellenében szívesen segítünk.

A kísért túráknál csoportok jelentkezése esetében az egyesület felvállalja a csoport tagjai által kiválasztott szállások foglalását.

Egyéni jelentkezőknél a jelentkezők maguk foglalják le a szállásokat saját igényeik szerint. Az ilyen foglalásoknál természetesen segítséget tudunk nyújtani.
Panzióban vagy hotelben foglalt szállásoknál számolni kell azzal, hogy a szállás árának egy részét a szállásfoglaláskor ki kell egyenlíteni.

Nehézségi fok:

A túrán való részvétel egyedüli előfeltétele, hogy egészséges vagy és a túrát egyéni megítélésed szerint teljesíteni tudod.

Kiutazás a túra kiindulópontjára:

A túrák kiindulópontjára való kiszállítás árait budapesti indulással terveztük. Abban az esetben, ha a csoportok más indulási helyet kérnek, akkor az árak is változnak.

Kérd egyszerűen ajánlatunkat!

8+1 személyes kisbusszal érkeznek a túra résztvevői a túra kiindulópontjára. Nagyobb létszámú csoportok esetén a személyszállítást buszos partnerünk segítségével oldjuk meg.

Jelentkezés a túrára:

A jelentkezés menüpontban megtalálod a jelentkezéshez szükséges adatlapot és jelentkezési feltételeket

Résztvevők száma:

Egyedülálló szolgáltatást ajánlunk, hisz nálunk már 7 fős csoportok szállítását is vállaljuk. Mivel árainkat 8 fős csoportlétszámmal számoltuk, ezért 8 fő alatti csoport esetében kérd árajánlatunkat.

Kerékpáros túratérképek kölcsönzése vagy vásárlása:

Annak érdekében, hogy a túrád ideje alatt ne legyen gond a jó és a pontos tájékozódással, lehetőség van arra, hogy különböző túratérképeket (Duna, Dráva, Mura, Inn, Rajna, Enns, Etsch…) kölcsönözzetek egyesületünktől. Kölcsönzési díj 1000 Ft + 1000 Ft kaució. Igény esetén a térképek megvásárolhatók. A kísért túráinknál térképet igény szerint biztosítunk.

Kerékpárokról és a ruházatról:

Mindenki saját kerékpárjával vesz rész a túráinkon. Fontos, hogy kerékpárod műszakilag kifogástalan állapotban legyen, mert részben a saját túrád sikerét alapozod meg vele. Nincs kellemetlenebb, mint amikor enyhén elhanyagolt drótszamarat szeretnél megülni, vagy éppen a túra alatt hozzád idomítani. A kísért túráknál lehetőség van arra, hogy a túrakísérő “technikai elsősegélyben” részesítse a gépedet. Ennek ellenére legyen nálad alapvető szerelőfelszerelés műszaki hiba elhárítására (belső, ragasztókészlet, pumpa).

Ruházat szempontjából javasoljuk a kerékpáros ruházatot. Legalább egy jó minőségű kerékpáros nadrágot engedj meg magadnak. Meghálálja magát már az első kilómétereken.

Túráink nyitottak, nem kötelező egyesületi tagnak lenni.

Túráinkon mindenki saját felelősségére vesz részt. Ezért ajánljuk a balesetbiztosítás egyéni megkötését.