magyar német

Általános túrainformációk 2022

Kerékpárszállítás / egyéni túra:

Mindazok számára ajánljuk, akik egyénileg tervezik meg túrájukat és csak kerékpár, csomag és személyszállításra tartanak igényt. Mi elszállítjuk a résztvevőket, a kerékpárokat és a csomagokat a túra kiindulópontjára és szükség szerint a túra célállomásáról hazaszállítjuk őket.

Kísért túra:

A kerékpározás örömét nem szeretnétek csomagjaitok cipelésével hátráltatni? Szállásokat sem szeretnétek keresgélni, de lehetőleg egyéni elképzelés alapján szeretnétek a napi szakaszokat letekerni? Ebben az esetben a kísért túránk a legjobb megoldás a számotokra. Kisbuszunkkal elszállítjuk a résztvevőket, a kerékpárokat és a csomagokat a túra kiindulópontjára. A szállásokat előre lefoglaljuk a túrázók részére. A túra ideje alatt kísérőautónk szállítja a csoport csomagjait szállásról szállásra. A túra végén a kísérőautó hazaszállítja a résztvevőket csomagokkal és kerékpárokkal együtt.

Vezetett túra:

Leginkább a természet és a kultúrtáj szépségeiben szeretnél gyönyörködni és nem szeretnél a helyes út keresésével foglalkozni? Tapasztalt túravezetőnk segítségével könnyedén célba értek. A szállásokat itt is előre lefoglaljuk a túrázók részére. A túra ideje alatt kísérőautónk szállítja a csoport csomagjait szállásról szállásra. A túra végén a kísérőautó hazaszállítja a résztvevőket csomagokkal és kerékpárokkal együtt.

Szállások:

A túraleírások végén találsz szállásárakat annak érdekében, hogy tudd a túrád költségét kalkulálni. Az egyéni túráknál mindenki maga szervezi a szállást. A szállásokat kísért és vezetett túráknál előzetes egyeztetés alapján lefoglaljuk a túrázók számára. A túratervezés tevékenységünk kapcsán javasolt szállások nem szállásközvetítések, nem az egyesületünk szolgáltatása. A túra résztvevője saját maga fizet a túra helyszínén, közvetlenül a helyi szolgáltatónak. Az esetleges csoportos kedvezmény érvényesítése végett a résztvevő(k) megbízást adhatnak a szolgáltatói díjak beszedésére és a helyi szolgáltató felé való kifizetésre, de ebben az esetben is a díjfizetési tranzakció a résztvevő és a helyi szolgáltató között valósul meg.

Az általunk javasolt szállások, panziók vagy ***hotelek. Szükség esetén kempingek és ifjúsági szállók is szóba jöhetnek szállásként.

A túraleírások végén megtalálod a szállások irányárait, amikhez hozzájön még az idegenforgalmi adó.

Nehézségi fok:

A túrán való részvétel alapvető előfeltétele, hogy egészséges vagy és a túrát egyéni megítélésed szerint teljesíteni tudod! Kísért és vezetett túránál természetesen bármikor igénybe veheted a kísérőbuszt, ha éppen a drótszamarad megmakacsolta magát vagy saját belátásod alapján jobbnak tartod, ha kisbuszunkban folytatod a túrát.

Kiutazás a túra kiindulópontjára:

A kiutazást ill. a túrák árait is budapesti indulással terveztük. Abban az esetben, ha a csoportok más indulási helyet kérnek, akkor az árak is változnak. Jelezd szándékodat és kérd az árajánlatunkat!

8+1 személyes kisbuszunkkal érkeznek a túra résztvevői a túra kiindulópontjára. Nagyobb létszámú csoportok (max. 16 fő) esetén a személyszállítást buszos partnerünk segítségével oldjuk meg.

Jelentkezés a túrára:

A túraleírások végén megtalálod a jelentkezéshez szükséges adatlapot és az utazás részvételi feltételeit.

A túrák időpontjai:

A túraleírások végén találod az általunk tervezett időpontokat. Csoportok jelentkezésénél a túrák időpontjai a csoportok igénye szerint változtathatóak.

Az általunk megadott időpontjaink különösen a csoporton kívüli egyéni jelentkezésekhez ad támpontot illetve teszi tervezhetővé a túráinkon való részvételt.

Résztvevők száma és részvételi díjak:

Az egyéni, kísért és vezetett túrainkra individuális és csoportos jelentkezéseket várunk. Egyedülálló szolgáltatást ajánlunk, hiszen csoport jelentkezése esetében már 5 fővel is tudjuk indítani a túrát illetve a buszunkat. Ha az egyéni jelentkezők száma eléri a túránkénti 6 főt, akkor már ebben az esetben is el tudjuk indítani a túrát. Mivel a túráinkon való részvételi díj egy főre eső árát 8 fő részvétele mellett számoltuk ki, ezért 8 fős létszám alatti részvétel esetén a 8 fő összköltsége elosztódik az aktuális résztvevők számával. (Pl. Duna 2a túra: Passau – Bécs 38.000,- Ft/fő. 7 résztvevővel az egy főre eső részvételi díj 38.000,- Ft x 8 : 7 = 43.400,- Ft.). 8 fő feletti csoport esetében kérj tőlünk egy ajánlatot. Maximum 16 fős csoportot tudunk ugyanis szállítani.

Felhívjuk figyelmeteket, hogy a túrák árai az üzemanyagárak kalkulálhatatlnasága miatt „ajánlott árak“. Az üzemanyag árának esetleges emelkedése arra kényszeríthet bennünket, hogy a jelenlegi árainkat a későbbiekben aktualizáljuk.

Kerékpárokról és a ruházatról:

Mindenki saját kerékpárjával vesz részt a túráinkon! Fontos, hogy kerékpárod műszakilag kifogástalan állapotban legyen, mert a túrád sikerét alapozod meg vele. Nincs kellemetlenebb, mint amikor enyhén elhanyagolt drótszamarat szeretnél megülni, vagy éppen a túra alatt magadhoz idomítani. A kísért túráknál arra is van lehetőség, hogy a túrakísérő “technikai elsősegélyben” részesítse a gépedet. Ennek ellenére legyen nálad alapvető szerelőfelszerelés műszaki hiba elhárítására (belső, ragasztókészlet, pumpa).

Ruházat szempontjából javasoljuk a kerékpáros ruházatot! Legalább egy jó minőségű kerékpáros nadrágot engedj meg magadnak. Meghálálja magát már az első kilométereken.

Elektromos bringáddal szeretnéd élvezni a túráinkat? Semmi gond, csak ezt jelezd előre nekünk.

Túráink nyitottak, nem kötelező egyesületi tagnak lenni. A túráinkon mindenki saját felelősségére vesz részt! Kísért és vezetett túráinkon ezért a balesetbiztosítás egyéni megkötése a túrán való részvétel előfeltétele!

Minden jog fenntartva © 2005-2021 - Design: Maddox Design