magyar_zaszlo nemet_zaszlo

Túrainformációk

Általános túrainformáció 2020

kerékpárszállítás / egyéni túra:

Ha nincs szükségetek kísérőautóra és egyéni tervek alapján szeretnétek túrátokat kivitelezni, akkor kerékpárszállítás szolgáltatásunkkal érhetitek el a legegyszerűbben a kiszemelt célotokat. Az egyéni túra szolgáltatásunk mindazok számára ajánljuk, akik nem csoporttal jelentkeznek egy tervezett programra. Számukra is szeretnénk biztosítani a részvételt az általunk előre megadott időpontokban. Természetesen mindkét esetében elszállítjuk a résztvevőket, a kerékpárokat és a csomagokat a túra kiindulópontjára és szükség szerint a túra célállomásáról hazaszállítjuk őket. A túra szállásait és a napi túraszakaszok távolságát mindenki maga szervezi meg.

Kísért túra:

Kisbuszunkkal elszállítjuk a résztvevőket, a kerékpárokat és a csomagokat a túra kiindulópontjára. A túra ideje alatt kísérőautónk szállítja a csoport csomagjait szállásról szállásra. A túra végén a kísérőautó hazaszállítja a résztvevőket csomagokkal és kerékpárokkal együtt.

Vezetett túra

Első alkalommal hirdetjük meg a három napos mariazelli túránkat vezetett túraként. A csoportot kisbuszunk kíséri és tapasztalt túravezető vezeti.

Szállások:

A túraleírások végén találsz szállásárakat annak érdekében, hogy tudd a túrád költségét kalkulálni. A szállások nem az egyesületünk szolgáltatása!

Az általunk javasolt szállások: kempingek, ifjúsági szállók, panziók vagy ***hotelek.

Kempingekben már 13,- € tól / éjszaka/személy is meg tudsz szállni. A panziós szállásnál számolj átlag min. 32,- €-val/ éjszaka/személy. A szállások árai csak irányárak, amihez hozzájön még az idegenforgalmi adó.

Az egyéni túráknál mindenki maga szervezi a szállást.

A kísért túráknál az elmúlt év tapasztalata azt mutatta, hogy a csoportok gyakran saját szervezésben foglalják le szállásaikat. Egyesületünk szükség esetén átvállalja a szállásfoglalást a résztvevők számára.

Panzióban vagy hotelben foglalt szállásoknál számolni kell azzal, hogy a szállás árának egy részét a szállásfoglaláskor ki kell egyenlíteni.

Nehézségi fok:

A túrán való részvétel alapvető előfeltétele, hogy egészséges vagy és a túrát egyéni megítélésed szerint teljesíteni tudod. Kísért túránál természetesen bármikor igénybe veheted a kísérőbuszt, ha éppen a drótszamarad megmakacsolta magát.

Kiutazás a túra kiindulópontjára:

A kiutazást ill. a túrák árait is budapesti indulással terveztük. Abban az esetben, ha a csoportok más indulási helyet kérnek, akkor az árak is változnak. Kérd egyszerűen ajánlatunkat.

8+1 személyes kisbusszal érkeznek a túra résztvevői a túra kiindulópontjára. Nagyobb létszámú csoportok esetén a személyszállítást buszos partnerünk segítségével oldjuk meg.

Jelentkezés a túrára.

A jelentkezés menüpontban megtalálod a jelentkezéshez szükséges adatlapot és jelentkezési feltételeket.

A túrák időpontjai:

A kísért és az egyéni túrák végén találsz általunk tervezett időpontokat. Csoportok jelentkezésénél a túra időpontja a csoport igénye alapján változtatható az egyéni és a kísért túrák esetében is.

Az általunk megadott időpontjaink különösen a csoporton kívüli egyéni jelentkezésekhez ad támpontot illetve teszi tervezhetővé a túráinkon való részvételt.

Résztvevők száma:

Egyedülálló szolgáltatást ajánlunk, hiszen egyéni túráknál már 6 fős csapat szállítását is vállaljuk. Csoportok esetében már 5 fővel is indítjuk a buszunkat. Mivel árainkat 8 fős csoportlétszámmal számoltuk, ezért 8 fő alatti csoport esetében kérd árajánlatunkat.

Kerékpárokról és a ruházatról:

Mindenki saját kerékpárjával vesz részt a túráinkon. Fontos, hogy kerékpárod műszakilag kifogástalan állapotban legyen, mert részben a saját túrád sikerét alapozod meg vele. Nincs kellemetlenebb, mint amikor enyhén elhanyagolt drótszamarat szeretnél megülni, vagy éppen a túra alatt hozzád idomítani. A kísért túráknál arra is van lehetőség, hogy a túrakísérő “technikai elsősegélyben” részesítse a gépedet. Ennek ellenére legyen nálad alapvető szerelőfelszerelés műszaki hiba elhárítására. (belső, ragasztókészlet, pumpa)

Ruházat szempontjából javasoljuk a kerékpáros ruházatot. Legalább egy jó minőségű kerékpáros nadrágot engedj meg magadnak. Meghálálja magát már az első kilométereken.

Elektromos bringáddal szeretnéd élvezni a túráinkat? Semmi gond, csak ezt jelezd előre nekünk.

Túráink nyitottak, nem kötelező egyesületi tagnak lenni. A túráinkon mindenki saját felelősségére vesz részt.

Kísért túráinkon ezért a baleset-biztosítás egyéni megkötése a túrán való részvétel előfeltétele.